Надішліть листи небайдужості високопосадовцям

ЛистиЗакон про безлад і корупцію в оподаткуванні благодійної допомоги вимушеним переселенцям уряд подав, Верховна Рада ухвалила, а Президент України підписав.

Ми вимагали ветувати Закон No211-19 «Про внесення змін до Податкового кодексу  України» (скандальний законопроект 2213), скликали брифінг на Фролівці, давали десятки коментарів для ЗМІ. Журналісти, зі свого боку, просили керівних осіб у Мінфіні та у фіскальних органах пояснити, як допустили законодавчу колізію, і як тепер благодійним організаціям платити податки і звітувати. А у відповідь: «Самі не знаємо», «Усе гаразд», «Це вимога МВФ».

Усе пропало? Ні!

Гіркі пігулки можа ковтати лише тоді, коли вони лікують хворобу. В даному ж випадку влада намагається поглибити проблеми корупції та беззаконня, прикриваючись особливим періодом в житті країни і вимогами Міжнародного валютного фонду. Влада намагається заплутати все так, щоб ніхто вже й не хотів розібратися, а вкотре пристосувався до обставин. Найгірше, що ми зараз можемо зробити, — це мовчки погодитися.

Український форум благодійників нині тисне на всі доступні важелі впливу, щоб оподаткування допомоги було прозорим і чесним для всіх. Важливий компонент цієї кампанії — показати силу, згуртованість і стан «бойової готовності» сектору благодійності.Тому просимо Вас влитись у хвилю листів до тих, від кого залежать державні рішення.  

Ваш голос почують. Для цього зробіть 3 кроки:

1. Роздрукуйте на бланку організації тексти листів Президентові України, прем'єр-міністру, міністру фінансів, а також координаторові системи ООН в Україні та постійному предстаникові Міжнародного валютного фонду. Ви можете використовувати як підготовлені тексти цілком (у них детально викладено суть справи і вимоги сектору благодійності), так і доповнювати на власний розсуд.

2. Підписати листи і поставити печатку.

3. Надіслати оригінали листів на вказані поштові адреси до 1 квітня.

Лист Президентові України Петрові Порошенку - 01220, м. Київ, вул. Банкова, 11

Лист прем'єр-міністру Арсенієві Яценюку - 01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2.

Лист міністрові фінансів Наталії Яресько - 01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2 або вкинути у скриньку для вхідної кореспонденції на вул. Межигірська, 11.

Лист координаторові системи ООН в Україні Нілу Вокеру - 01021, Київ, вул. Кловський узвіз, 1.

Лист постійному представникові МВФ в Україні Жерому Вашеру - 01021, м. Київ, вул. Кловський узвіз 5.

Український форум благодійників

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?